Echilibru și evoluție prin asigurări, înțelegerea ce duce la următorul nivel

Ne dorim cu toții să evoluăm, să cunoaștem și să experimentăm o viață cât mai bună, să avem parte de ceea ce înseamnă o țară ca afară. Observând reușitele altor țări, felul în care a evoluat societatea, nivelul ridicat de trai, e normal să-ți dorești o astfel de viață, iar din păcate acest fapt atrage încă mulți români la muncă în afara țării.

Dacă vrem să înțelegem acest fenomen, este necesar să analizăm care sunt factorii ce au dus la instalarea echilibrului social, fără de care nu poți experimenta evoluția. Într-un mediu social în care grijile sunt la ordinea zilei, neexistând o educație în acest sens, nici sisteme gândite care să protejeze echilibrul membrilor societății (prin preluarea eventualelor șocuri), dezechilibrul poate apărea oricând, iar evoluția se lasă mult așteptată, fiind imposibil de accesat creșterea reală în lipsa echilibrului social.

În țările civilizate, evoluția este efectul implementării unor sisteme clare și precise de menținere a echilibrului în societate, o cauză fiind un sistem bine pus la punct de asigurări și educație continuă în acest sens.

Când majoritatea membrilor unei generații sunt asigurați, oricare ar fi evenimentele asigurate apărute, echilibrul financiar se menține, iar încrederea în societatea respectivă crește.

Echilibru și evoluție prin asigurări, înțelegerea ce duce la următorul nivel

Cum se întâmplă asta?

Simplu: în primul rând, în sistemele sociale guvernate de asigurări cu cat sunt mai multe persoane asigurate, cu atât mai mici sunt costurile cu asigurările.

Principiul simplu: unde-s mulți - puterea crește, este valabil și aici, având impact mare în evoluția societății.

Cotizează mulți, mai puțini bani, ca atunci când celor cărora li se întamplă evenimente asigurate, să primească sumele asigurate, astfel păstrandu-și echilibrul, dar mai important, lipsindu-se de anumite griji aduse de lipsuri.

Pentru a crea în Romania un astfel de climat social, avem nevoie de educație financiară, care să crească înțelegerea necesară instalării unei noi paradigme și acceptarea posibilității unei astfel de realitati.

Daca alții au reușit, cu un efort asumat, este posibil peste tot unde se dorește civilizarea și evoluția.

Înțelegând și aplicând principiul mutualității, a ajutorului reciproc, putem crea în România o țară ca afara, lipsindu-ne astfel de dezechilibrele care apar în urma unor evenimente negative și efecte nedorite.

Într-o țară evoluată astfel, cu un sistem de apărare împotriva dezechilibrelor și factorilor ce duc la dezordine socială, sănătatea tuturor se menține, iar creșterea continuă a nivelului de trai fiind un efect implicit. Personal, consider că asigurarile sunt parte a unui plan divin, prin care fiecare poate alege să-i susțină pe ceilalți, pentru a trăi cu toții viața cu demnitate, indiferent de evenimentele ce pot aparea in viata fiecaruia. "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine insuți", asigurându-te că faci tot ce poți să menții binele și echilibrul în comunitatea din care faci parte.

Acest articol scris de Claudiu-Traian Simedru, a apărut inițial pe Facebook, apoi a fost preluat de site-ul online specializat în asigurări https://www.1asig.ro/Echilibru-si-evolutie-prin-asigurari-intelegerea-ce-duce-la-urmatorul-nivel-articol-2,218-62695.htm