Valoarea banilor, idei și întrebări cu tâlc

Gânduri lipsite de asumarea cunoașterii adevărului absolut

Banii scot la iveală caracterul omului. Nu fac decât să potențeze energia fiecaruia, lăsând să se vadă un caracter cizelat, precum și unul neșlefuit.

Banii nu pot da valoare oamenilor, dar pot da lecții de valoare oamenilor, pe când oamenii pot da sau pot scădea valoarea banilor.

Banii au devenit cea mai vorbită limbă la nivel planetar, cu dialecte și accente diferite, iar vorbirea acestei limbi a dus la conectarea tuturor civilizațiilor într-o economie globală, cei mai puternici impunându-și valoarea propriilor bani în fața celorlalți. Gândind global și pe termen lung, sensul curgerii banilor este contopirea într-o singură valută la nivel planetar. Dacă încrederea dă valoarea unei valute, atunci sensul final al banilor putem spune că este lecția încrederii.

Banii sunt ochiul dracului, un mesaj ce ni s-a transmis din vremuri îndepărtate. Câți astfel de ochi ai în cont? Puțini, pentru că nu reziști sub privirile multor astfel de ochi, sau mulți, tocmai fiindcă îți asumi să rămâi cu coloana dreaptă în fața oricăror încercări menite să te doboare, să îți răpească elanul și bucuria de a trăi liber. E alegerea ta ceea ce crezi, dar implicațiile credințelor tale se răsfrâng și în mediul înconjurător, societatea din care faci parte, cât și în familie, având impact asupra celor ce îți urmează.

Valoarea banilor, idei si intrebari cu talc

Banii, puțini sau mai mulți sunt rezultatul muncii tale, sau din munca ta rezultă bunăstare, mulțumire sufletească, iar astfel de servicii atrag și recompense financiare în bani sau servicii?

Încă îți vinzi timpul pentru bani, rămânînd astfel fără timp, tot mai stresat și lipsit de bunăstare sufletească, sau pui banii să muncească în timp, ca tu să ai și mai mult timp trăit în bunăstare?

Recompensa în bani te face să te ridici din pat dimineața sau faptul că ceea ce urmează să faci îți umple sufletul de bucurie și îți dă șansa să servești cu drag comunității din care faci parte?

Dacă tranzacțiile online ar îndepărta corupția din societate, ai vedea cu dispreț banii cash și pe cei care-i folosesc?

Dacă oamenii educați pot da valoare înaltă banilor, iar oamenii needucați scad valoarea banilor, din ce categorie ai vrea să faci parte?

Cât din banii tăi ai fi dispus/ă să investești pentru a da valoare banilor tăi?

Ce întrebări sau afirmații consideri că lipsesc din lista de mai sus?